Belga

Gratis bussen moeten Limburgse studenten naar het openbaar vervoer lokken

Studenten van de Universiteit Hasselt en de hogescholen PXL en UCLL mogen deze week gratis met de bussen van De Lijn rijden. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) wil zo meer studenten op het openbaar vervoer krijgen. 

“De start van het nieuwe academiejaar en de Week van de Mobiliteit zijn de uitgelezen kans om studenten te laten proeven van ons openbaar vervoer" volgens minister Peeters. Ze heeft daarom besloten om iedere Limburgse hogeschool of universiteitsstudent de kans te geven om een week lang de bus kosteloos te gebruiken. Bij de start van het academiejaar is het traditioneel ook altijd erg druk op de baan in Hasselt, omdat het samenvalt met Hasselt Kermis, en dit jaar komen er ook nog de werken aan de Kempische brug erbij. 

Vandaag neemt men in Limburg, meer dan in andere provincies, de auto voor veel verplaatsingen

Lydia Peeters

Elke student kan op de universiteit of de hogeschool een gratis ticket ophalen dat een week lang geldig is op de bussen van De Lijn. “Vandaag neemt men in Limburg, meer dan in andere provincies, de auto voor veel verplaatsingen", zegt Peeters. "Zeker van en naar onze onderwijscampussen in Hasselt en Diepenbeek pendelen iedere dag duizenden mensen. Hier willen we de shift naar meer verplaatsingen met zowel de fiets als het openbaar vervoer een duwtje in de rug geven.” 

Studenten van de PXL en UHasselt die met het openbaar vervoer naar de les komen, krijgen trouwens op het einde van het academiejaar de helft van die kosten terugbetaald. 

Meest gelezen