Foto: Radio2

Brandweer rukt massaal uit voor uitslaande brand aan huis in Schoten

In Schoten is de brandweer massaal uitgerukt voor een zware brand in een huis aan de Botermelkbaan. De vlammen sloegen ver uit het dak. Niemand raakte gewond.

Rond 20.30 uur gisteravond ontstond brand in een vrijstaande woning. De brandweer van Schoten werd bijgestaan door die van Brasschaat om de brand onder controle te krijgen. Ongeveer 35 brandweermannen moesten uitrukken. Tijdens de bluswerken was de straat volledig afgesloten.

In het huis woonden geen mensen, dus niemand raakte gewond. De woning is wel volledig verwoest. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Langs de Botermelkbaan zijn er drie leegstaande woningen naast elkaar die moeten worden afgebroken. Daar komen 57 assistentiewoningen in de plaats. De procedure voor de bouw van die woningen loopt nog, maar er is protest van de buurtbewoners want in één van die woningen was altijd een kleinschalig rusthuis gevestigd.

Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen