© Syda Productions - portal.belgaimage.be

iChoosr lanceert opnieuw groepsaankoop energie nadat vorige editie mislukte

Het Antwerpse bedrijf iChoosr lanceert een nieuwe groepsaankoop voor gas en elektriciteit. Vorige winter mislukte de groepsaankoop nog omdat geen enkele leverancier een aanbod deed. "Toen stonden we aan het begin van onzekere tijden. Nu kunnen de energieleveranciers de risico's beter inschatten. We hopen dat we het verschil kunnen maken", zegt Frederic Dumalin van iChoosr.

Het Antwerpse bedrijf iChoosr organiseert deze winter opnieuw een groepsaankoop voor gas en elektriciteit. Dat is opmerkelijk omdat de laatste groepsaankoop energie in winter 2021 op niets uitdraaide. "Toen zaten we aan het begin van de onzekerheid op de energiemarkt en deed geen enkele leverancier een aanbod. Intussen zijn de energiebedrijven al bijna een jaar gewend aan de onzekerheid en hebben ze hun marges aangepast. We hopen dus op een resultaat waarmee we het verschil kunnen maken voor duizenden gezinnen. Al kunnen we niets garanderen", zegt Frederic Dumalin van iChoosr aan Radio 2.

We hopen dat veel mensen zich vrijblijvend inschrijven zodat we een verschil kunnen maken met de hoge marktprijzen

Frederic Dumalin, iChoosr

Geïnteresseerden kunnen zich tot half oktober vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop. "Daarna starten we een veiling waar energieleveranciers op kunnen bieden. Uiteraard verkiezen we vaste tarieven voor gas en elektriciteit, maar zulke contracten zijn nu zo goed als onbestaande. We mikken dus op een interessant variabel tarief. Wie zich inschrijft krijgt een persoonlijk voorstel om over te stappen vanaf 1 januari 2023", zegt Dumalin. 

De vorige groepsaankoop van iChoosr lokte 70.000 gezinnen. "We hebben geen idee van de belangstelling voor deze editie. Het zou inderdaad kunnen dat er veel mensen intekenen omdat het vrijblijvend is en iedereen bezig is met energie", zegt Dumalin. "Bij onze andere groepsaankopen voor zonnepanelen en thuisbatterijen merken we alvast dat de interesse veel groter is dan in andere jaren." iChoosr is een commercieel bedrijf dat per afgesloten contract een bedrag krijgt van de winnende energieleverancier.

Dubieuze energieleveranciers?

Bij eerdere groepsaankopen doken er meermaals problemen op met de leverancier die de veiling won. De Vlaamse Energieleverancier ging failliet en over het bedrijf Mega kwamen verschillende klachten binnen bij De Inspecteur van Radio 2, Test-Aankoop en de Ombudsman voor Energie. "Wij kunnen enkel afgaan op de leveringsvergunning die de VREG uitreikt. Bovendien stellen wij zelf een leveranciersovereenkomst met duidelijke afspraken voor bedrijven die meedingen op de veiling", aldus iChoosr.

Meest gelezen