Pixabay

Langer blijven plakken in Aarschot: " 1 nacht betalen, 1 nacht gratis"

De stad Aarschot lanceert een campagne om de logiessector een hart onder de riem te steken. Onder het motto "Blijf langer plakken in Aarschot", krijgt elke bezoeker die een nachtje boekt in de stad er gratis eentje bovenop. 

“Aarschot zat de afgelopen jaren in de lift als bestemming voor een weekendje weg of een korte vakantie dichtbij huis. Maar de verschillende coronalockdowns deden de boekingen bijna volledig stilvallen", zegt  burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "Vanuit de stad hebben we dan ook nagedacht hoe we het verblijfstoerisme in Aarschot een boost kunnen geven. Daarom geven we dit najaar 250 gratis overnachtingen weg."

Aarschot heeft heel wat troeven en is goede uitvalbasis om het Hageland te ontdekken

Burgemeester Aarschot, Gwendolyn Rutten (Open VLD)

De gratis overnachtingen worden niet zomaar weggeschonken. "Je moet eerst zelf een nachtje boeken en dan krijg je er een tweede nachtje bij", vertelt Rutten. "Onze stad heeft ontzettend veel troeven. Aarschot is centraal gelegen en een goede uitvalsbasis om het prachtige Hageland te ontdekken, al wandelend of met de fiets. Culturele uitstappen naar erfgoedparels als de Onze-Lieve-Vrouwekerk of de Gasthuiskapel kan je bovendien prima combineren met een namiddag shoppen of een lekker etentje. Ontzettend veel troeven om hier meerdere dagen te verblijven." 

Welkomstbox

"Eens aangekomen op hun bestemming wacht de toerist nog een leuke verrassing: op hun kamer ontdekken ze een gratis welkomstbox", vult schepen van Economie Bert Van der Auwera (Open VLD) aan. "Daarin vinden ze niet alleen een Aarschotse cadeaubon die ze kunnen spenderen bij de deelnemende handelaars, maar ook interessante brochures en wandel- en fietsroutes."

Op www.logereninaarschot.be vind je alle deelnemende logies en kan je een unieke code aanvragen voor je gratis nacht. 

Meest gelezen