Foto: Radio2

Anderstaligen en laaggeletterden werken mee aan Borgerhoutse Reus: "Nederlands oefenen en sociale contacten leggen"

De cursisten van Ligo Antwerpen, het centrum voor basiseducatie, werken samen aan een reus voor de reuzenstoet in Borgerhout van zaterdag. In totaal werken zo'n 50 tot 70 studenten tijdens 4 workshops aan de reus. "Vorig jaar liep de reus een eerste keer mee, maar we moeten hem natuurlijk wat oplappen", vertelt leerkracht Tania Polak.

De cursisten van Ligo Antwerpen bouwen een reus voor de reuzenstoet van zaterdag in Borgerhout. "De reus is op dit moment nog niet in elkaar gezet. We organiseren 4 workshops waar dan 50 tot 70 cursisten samenwerken aan de reus. Ze praten met elkaar en leren zo niet alleen de taal, maar leggen ook sociale contacten", vertelt Polak aan Radio2 in Antwerpen.

De cursisten van Ligo zijn allemaal volwassenen. "Het gaat om mensen die willen werken, maar nog te weinig basisvaardigheden hebben. Dat kan op vlak zijn van Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden. We willen hen door dit project ook deel laten uitmaken van de maatschappij", voegt Polak toe.

De reus is nog niet in elkaar gezet. "We hebben een tafel waarop we landkaarten kleven. Daarop zal een stapel met reiskoffers komen", klinkt het. "Die staan symbool voor alle koffers die mensen meenemen in hun loopbaan en hun leven."

De studenten lijmen landkaarten op een tafel die de reus zal ondersteunen
Ook de handen van de reus krijgen een opknapbeurt
Foto: Radio2
De studenten vijzen ook de koffers vast

Meest gelezen