Verdachte van dodelijke duw uit raam appartementsgebouw in Leuven aangehouden

De dertiger uit Lubbeek die opgepakt was na het overlijden van een 56-jarige vrouw zaterdagnacht in Leuven, is door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. Dat meldt het Leuvense parket. De man heeft bekend dat hij het slachtoffer opzettelijk uit het raam heeft geduwd, waarna zij een dodelijke val maakte. De verdachte moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Zaterdag, 17 september, vond een buurtbewoner van de Kardinaal Mercierlaan iets voor middernacht het levenloze lichaam van een vrouw, op het parkeerterrein achter een appartementsgebouw. De man verwittigde de hulpdiensten maar die konden enkel het overlijden van de vrouw vaststellen. Het bleek te gaan om een 56-jarige vrouw die in een flat op de vierde verdieping van het appartementsgebouw woonde. 

Het parket stuurde het gerechtelijk labo, het afstappingsteam en de wetsarts ter plaatse. Uit die eerste vaststellingen kwamen een aantal verdachte elementen naar voor, waarna een gerechtelijk onderzoek werd geopend voor moord. Zondagavond arresteerde de politie dan een 36-jarige man uit Lubbeek, die het slachtoffer kende. Hij bekende dat hij de vrouw opzettelijk uit het raam had geduwd, waardoor zij een dodelijke val had gemaakt.

De verdachte is intussen door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Vrijdag moet hij verschijnen voor de raadkamer, die dan zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Meest gelezen