Op sociale media dook een filmpje op van de vechtpartij

Zeven gewonden bij zware vechtpartij aan jeugdhuis in Merchtem: "Zes jongeren uit Wemmel zijn hiervoor verantwoordelijk" 

In Merchtem zijn zeven mensen gewond geraakt bij een vechtpartij aan jeugdhuis Ifigineia, tegenover het gemeentehuis. De feiten speelden zich vrijdagavond af, maar raakten nu pas bekend door een filmpje dat circuleert op sociale media. Een aantal jongeren uit Wemmel zouden de aanstokers zijn van het gevecht. "Twee van hen werden dezelfde nacht nog opgepakt", zegt burgemeester van Merchtem, Maarten Mast (LVB).

Een gedroomde start, kick-off, voor jeugdhuis "Den Ifi" in Merchtem was het vrijdagavond niet. De start van het nieuwe seizoen begon met een zware vechtpartij voor het jeugdhuis, vermoedelijk uitgelokt door jongeren uit Wemmel. "Er was vrijdag redelijk wat volk aanwezig voor het kick-off feest van het jeugdhuis", vertelt burgemeester Maarten Mast. "Onder hen ook zo'n zestal jongeren uit Wemmel. Zij misdroegen zich al vanaf het begin van de avond. Uiteindelijk werd één van hen buiten gezet, waardoor ze zijn beginnen te vechten."  

Enkele leden en bestuursleden zijn aangevallen en zelfs in elkaar geslagen zonder enige geldige reden

Jeugdhuis Ifigineia

Bij dat gevecht raakten zeven mensen gewond. Onder hen enkele leden en bestuursleden van het jeugdhuis. "Er zijn leden en bestuursleden aangevallen en zelfs in elkaar geslagen zonder enige geldige reden", staat te lezen op de Facebookpagina van het jeugdhuis. "Deze feiten kunnen niet door de beugel. Wij betreuren dat er zo'n dingen gebeuren en al zeker aan ons jeugdhuis. We proberen van de Ifi een zeer aangename en sociale omgeving te maken waar iedereen welkom is." 

Zes amokmakers

Twee van de zes amokmakers konden de avond zelf opgepakt worden. "Iedereen die betrokken was bij de vechtpartij is nadien ook verhoord", zegt de burgemeester. "Dankzij een getuige konden we de zes jongeren uit Wemmel identificeren."

Burgemeester Mast betreurt de feiten. "Ik veronderstel dat er wel meer jongeren uit Wemmel afzakken naar Merchtem om een pintje te drinken. Maar dat dat uit de hand is gelopen, is verschrikkelijk. Ik hoop dat die jongeren niet met opzet de boel hier op stelten kwamen zetten, want dat kunnen we wel missen."

Meest gelezen