Crèche in Kraainem ontruimd na rookontwikkeling: 5 kinderen en 4 personeelsleden naar ziekenhuis

Het kinderdagverblijf Happy Feet Stockel in Kraainem moest vanmiddag ontruimd worden. In de crèche was er een enorme rookontwikkeling, veroorzaakt door een kortsluiting. 5 kinderen en 4 personeelsleden werden naar het ziekenhuis gebracht. 

Rond 14 uur vanmiddag deed het incident zich voor. Een microgolfoven is fel beginnen te roken na een kortsluiting. De 40 kinderen die in de crèche verbleven, werden zo snel mogelijk naar buiten gebracht. Ze werden opgevangen in een lokaal vlakbij. 5 kinderen en 4 personeelsleden moesten naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingedademd.  

“Zij werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt zoals UCL en Sint-Lucas, weliswaar puur ter controle", vertelt burgemeester Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie). "De ouders van alle kinderen werden gecontacteerd. Hen werd gevraagd om zelf uit voorzorg met hun kind bij de dokter langs te gaan voor een controle. De lokalen werden nog verlucht door de brandweer en zijn weer vrijgegeven. Of de crèche donderdag opnieuw opent, zal vooral afhangen van hoe goed de personeelsleden hersteld zijn.”

Meest gelezen