Jonas Roosens

Veel verkeershinder op E313 door gat in weg: "Spoedherstelling afgerond"

Op de E313 richting Hasselt ter hoogte van Grobbendonk is er de hele voormiddag veel verkeershinder geweest doordat een voeg in het wegdek hersteld moest worden. Het probleem werd vorige week al ontdekt en tijdelijk hersteld, maar dat bleek niet voldoende. De weg is intussen weer vrijgemaakt, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E313 in Grobbendonk ter hoogte van de Netebrug, in de richting van Hasselt, is de rechterrijstrook tot iets voor 14 uur versperd geweest. Dat kwam doordat er een voeg van een brug hersteld moest worden. “Vorige week deden we enkele herstellingen aan die voeg, maar die gebeurden terwijl het regende", vertelt Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Daardoor raakte de voeg weer snel beschadigd, en moest ze vandaag opnieuw hersteld worden."

De rechterrijstrook was daardoor een hele tijd afgesloten en het verkeer moest er langs een rijstrook passeren. Dat veroorzaakte veel verkeershinder. De herstelling van vandaag was volgens Nagels een spoedherstelling. “De structurele herstelling doen we volgende week, in de nacht van woensdag om zo veel mogelijk problemen op de weg te vermijden.”

Meest gelezen