Foto: Instagram Content-Antwerpen

Twee mama's richten school op voor hoogbegaafde kinderen in Edegem: "Onze kinderen kunnen bijna nergens terecht"

Caroline Jacobs en Nathalie Vandoninck richten in Edegem een school op voor hoogbegaafde kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ze hebben zelf hoogbegaafde kinderen en merkten dat die bijna nergens terecht konden. "We hebben daarom besloten om zelf de sprong te wagen en er hebben zich al 8 kinderen ingeschreven", vertelt Jacobs aan Radio 2 in Antwerpen. 

In Edegem gaat volgende week de school Content Antwerpen voor hoogbegaafde kinderen van start. Mama's Caroline en Nathalie hebben zelf kinderen die hoogbegaafd zijn. "Er zijn wel mogelijkheden in Antwerpen om hen extra te ondersteunen, maar er is eigenlijk een plaatstekort. Daarom hebben we besloten om zelf een school op te richten", vertelt Jacobs aan Radio 2 in Antwerpen.

Concreet zullen de kinderen ongeveer een halve dag les per week volgen in de plusklas. "De lessen van de plusklas vallen samen met het reguliere onderwijs. De directeur van de gewone school van de kinderen moet dus wel toestemming geven om de lessen te mogen missen", vertelt Caroline. "Maar hoogbegaafde leerlingen kunnen gemakkelijk hun lessen inhalen."

Geen oefeningen, maar concrete projecten

Bij Content Antwerpen kunnen kinderen van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar terecht. "We gaan hen geen extra oefeningen geven, maar concrete projecten", vertelt Jacobs. "We vragen hen bijvoorbeeld om een knikkerbaan te bouwen en de verschillende stappen bewust te overlopen. Ze moeten dan samenwerken en elkaars ideeën daarover erin verwerken."

De lessen gaan volgende week van start in het oude clubhuis van hockeyclub Royal Victory in Edegem. 

Meest gelezen