(c) Ronald van den Heerik/ Hollandse Hoogte

Man steelt bankkaart van rechter die zijn zaak behandelt in Mechelen en gaat ermee winkelen

Een 30-jarige man is veroordeeld voor het stelen van de bankkaart van een rechter in Mechelen. Het ging nota bene om de rechter die zijn zaak zou behandelen. Even voor de zitting was de man het rechterslokaal binnengeglipt en er met de bankkaart van de rechter vandoor gegaan. Na de zitting ging hij er mee shoppen.

Begin dit jaar moest Moussa M. (30) uit Deurne voor de rechtbank in Mechelen verschijnen voor een geval van cybercriminaliteit. Op 7 januari - hij was nog maar enkele dagen vrij uit de gevangenis voor andere feiten - nam hij vlak voor de zitting een kijkje in het rechterslokaal. Daar stal hij de portemonnee en de magistratenkaart van de rechter, die zijn zaak even later zou behandelen. Hij ging er ook met de portemonnee van de conciërge van het gerechtsgebouw vandoor.

De zaak rond cybercriminaliteit werd die dag uitgesteld en na de zitting deed Moussa met de bankkaart van de rechter boodschappen in een supermarkt in Antwerpen. Hij probeerde ook meermaals geld af te halen met de kaarten van de gedupeerden. In een fruitwinkel in Berchem stal hij ook nog een iPhone van de toonbank.

Dankzij een getuigenverklaring van een griffier kwam Moussa M. al snel in beeld als verdachte. Bij een huiszoeking bij hem thuis in Deurne, werden de bankkaarten en het gsm-toestel teruggevonden. Hij bekende de diefstallen meteen.

Beide zaken werden voor de rechtbank in Antwerpen gebracht. Moussa M. liep eerder ook al 5 correctionele veroordelingen op voor onder meer diefstal met geweld, informaticabedrog en opzettelijke slagen en verwondingen.

Voor de cybercriminaliteit aanvaardde de rechtbank een eenheid van opzet met feiten waarvoor hij eerder al tot 20 maanden cel werd veroordeeld. Hij kreeg wel nog een bijkomende gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd. Voor de diefstallen werd hij tot 2 jaar cel en 800 euro boete veroordeeld.

Meest gelezen