Moeder uit Herent zamelt geld in voor onderzoek naar kinderkanker: "Overlevingskansen moeten omhoog"

Barbara Colsoul uit Herent zamelt geld in voor onderzoek naar kinderkanker. Haar dochtertje heeft zelf kanker gehad en onderging zware behandelingen. Daarom wil Barbara geld inzamelen tijdens Run To Kick, een sponsorloop ten voordele van het onderzoek naar de behandeling van kinderkanker.

Barbara Colsoul uit Herent weet als geen ander hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de behandeling van kanker bij kinderen. “Mijn dochtertje heeft zelf de diagnose van kanker gehad vlak voor ze 8 jaar werd", getuigt ze. "Gedurende een anderhalf jaar heeft ze heel zware behandelingen gehad. Dat was voor haar en voor ons een erg moeilijke periode."

Het afgelopen jaar gaat het redelijk goed met het dochtertje van Barbara. Daarom wil ze nu geld inzamelen zodat andere kinderen met kanker in de toekomst nog beter behandeld kunnen worden. Dat doet Barbara tijdens de sponsorloop Run To Kick, dat nu zondag doorgaat in het Ossegempark in Laken. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat naar onderzoek naar de behandeling van kinderkanker. 

20.000 euro

Barbara zamelde al 16.800 euro in, maar ze hoopt dat het nog net iets meer gaat worden. “In de komende dagen kan er nog veel gebeuren en we hopen dat nog meer mensen ons zullen sponsoren", zegt Barbara vastberaden. "We mikken op 20.000 euro. Dat bedrag gaat volledig naar de onderzoeksprojecten die de overlevingskansen van kinderen met kanker verhogen, want die moeten omhoog."

Meest gelezen