Foto: Radio 2

Wannes De Roover is nieuwe campusagent van Antwerpen: "Hopelijk zien studenten mij niet als vijand, maar als aanspreekbare partner" 

De politiezone Antwerpen heeft een nieuwe campusagent. Wannes De Roover (29) zal als campusagent dit academiejaar vooral op zoek gaan naar evenwicht in de studentenbuurt. "Als politie willen we dat studenten een studentenleven kunnen behouden, met respect voor de buurt natuurlijk", vertelt hij op Radio 2 in Antwerpen. 

Als campusagent wil Wannes De Roover de overlast beperken bij de start van het nieuwe academiejaar. "In de studentenbuurt wonen niet alleen studenten", vertelt hij. "In het verleden waren er heel wat klachten over geluidsoverlast. Daarom gaan we studenten tips geven om dat te voorkomen. Zo houden we bijvoorbeeld presentaties voor Erasmusstudenten, die vanuit het buitenland hier komen studeren. Zo zijn zij ook op de hoogte van de regels hier in Antwerpen. Daarnaast hebben we ook extra patrouilles in de studentenbuurt tijdens de eerste maanden van het academiejaar. Samen met wijkteam West zitten we op de Oudaan en kunnen we dus kort op de bal spelen."

Beluister hier het volledige gesprek met de kersverse campusagent.

Een groep apart

Zelf kijkt de kersverse campusagent erg uit naar de uitdaging. "Studenten zijn een groep apart. Het zijn mensen die nog maar net van de vrijheid kunnen proeven. Daar moet je soms iets korter mee omgaan, maar natuurlijk gaan we ze eerst waarschuwen en informeren. Ik ben nog niet zo lang afgestudeerd, en was niet zo lang geleden ook erg betrokken in het studentenleven, dus ik weet wel hoe ik met hen moet omgaan." 

De Roover hoopt zelf vooral aanspreekbaar en aanwezig over te komen. "Hopelijk zullen studenten ons niet zien als de vijand, maar als aanspreekbare partner. We zijn er niet om hen te pesten, we willen hen helpen. Als ze in gevaar zijn, mogen ze ons sowieso bellen of contacteren via Instagram of mail. Zo hoop ik op die manier korter bij de studenten te staan. Ik zal wel streng zijn als het nodig is", lacht hij.  

Meest gelezen