Een voorbeeld van de gestolen auto, een Audi RS6

Politie pakt 2 autodieven op na achtervolging van Rotselaar tot in Westerlo

De politie heeft dinsdagavond na een klopjacht twee autodieven opgepakt in Westerlo. De twee hadden een auto gestolen, die te koop stond in Rotselaar. Ze deden zich voor als kandidaat-kopers, maar bedreigden de eigenaar met een wapen en reden met de auto weg. 

Twee mannen dienden zich dinsdagnamiddag in de Kroonstraat in Rotselaar aan als kandidaat-kopers van een Audi RS6. Maar al gauw bleek dat ze andere bedoelingen hadden. Ze bedreigden de verkoper met een wapen en sloegen de man ook. Daarna vluchtten ze met de auto weg. 

Klopjacht

De politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) zette massaal de achtervolging in. Er werd een beroep gedaan op de RAGO-politiehelikopter en ook ploegen uit diverse andere zones namen aan de klopjacht deel. Dankzij de aanwijzingen van de helikopter konden de twee autodieven worden opgepakt in een maïsveld in Westerlo, in de provincie Antwerpen. Ook de gestolen auto werd daar teruggevonden.  

"Beide verdachten, twee mannen van 18 en 17 jaar oud uit Duitsland, werden gearresteerd en overgebracht voor verhoor. Tijdens het verhoor wensten zij niets te verklaren", aldus het Leuvense parket in een persbericht. "Het parket van Leuven heeft vandaag voor beide verdachten de onderzoeksrechter gevorderd. Deze zal het onderzoek naar de feiten nu verder leiden. Voor de minderjarige verdachte werd eveneens de jeugdrechter gevorderd", aldus nog het persbericht. 

Meest gelezen