Politie valt binnen bij Antwerpse beautyschool van Lesley-Ann Poppe 

Na een klacht zijn speurders zondag binnengevallen in het opleidingscentrum voor schoonheidsbehandelingen van Lesley-Ann Poppe in Antwerpen. Die huiszoeking kadert binnen een onderzoek naar verschillende overtredingen op de wetgeving rond het beoefenen van geneeskunde, verpleegkunde en paramedische beroepen. 

Zondag zijn speurders van de recherche leefmilieu van de politiezone Antwerpen binnengevallen in de Beauty & Medical Academy in de Lange Nieuwstraat. Dat opleidingscentrum voor schoonheidsbehandelingen wordt uitgebaat door Lesley-Ann Poppe en haar echtgenoot Kevin Lebreton. De inval kadert binnen een onderzoek naar inbreuken op de wetgeving rond het beoefenen van de geneeskunst, de verpleegkunde en de paramedische beroepen. 

De academie biedt voornamelijk materiaal en cursussen aan voor schoonheidsbehandelingen. "Na een klacht tegen de firma werd een onderzoek gestart, waaruit bleek dat zij ook cursussen en materialen aanbieden voor handelingen die enkel door een arts uitgevoerd mogen worden zoals microneedling, injecties, laserbehandelingen, enzovoort", laat het parket in een mededeling weten. 

Tijdens de huiszoeking werd een cursus microneedling met 14 deelnemers stilgelegd. Zij hadden bijna allemaal al een dermapen en enkele setjes opzetnaalden gekocht. De speurders namen dit materiaal samen met een computer, verscheidene kaften en cursusmateriaal in beslag. Lesley-Ann Poppe en Kevin Lebreton zullen op een later tijdstip nog verhoord worden. Zij waren voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. 

Meest gelezen