Foto: Stad Antwerpen

Antwerpen keurt verplaatsing keerlus tram in Boekenberglei goed: “Te onveilig voor voetgangers en fietsers”

Stad Antwerpen heeft het definitief ontwerp goedgekeurd voor de verplaatsing van de keerlus van de tram in de Boekenberglei, op de grens van Deurne en Borgerhout. De huidige keerlus zorgt voor onveilige situaties omdat de tram draait over fiets- en voetpaden. De werken zouden starten in het najaar van 2023.

De keerlus van de tram in de Boekenberglei veroorzaakt onveilige situaties voor zwakke weggebruikers, omdat de tram over een fiets- en voetpad keert. Daarom wordt de lus verlegd naar andere straten. Het gaat dan om stukken van de Cruyslei, de Gitschotellei, de Drakenhoflaan en de Boekenberglei (zie kaart). Daarvoor zal een nieuw tramspoor aangelegd moeten worden.

De verplaatsing van de keerlus past binnen een grotere heraanleg van de Boekenberglei en delen van de Gitschotellei en de Drakenhoflaan. Er komen onder meer nieuwe fietspaden, voetpaden en ook veiligere oversteekplaatsen. "Die fietspaden waren echt aan een heraanleg toe, omdat ze in een te slechte staat en ook te klein waren voor het stijgend aantal fietsers", vertelt schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "We willen met deze heraanleg ook de verschillende districten met elkaar verbinden via betere fietspaden." Ook zullen de straten vergroenen. 

De werken zouden in het najaar van 2023 starten. Op woensdag 5 oktober organiseert de stad Antwerpen nog een infomoment. 

Foto: Stad Antwerpen

Meest gelezen