Foto: Google Maps

Woonzorgcentrum De Veldekens in Berchem op zwarte lijst door "ernstige tekorten"

In Berchem, Antwerpen is het woonzorgcentrum De Veldekens op de zwarte lijst van verhoogd toezicht gezet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en dat nieuws is bevestigd aan onze redactie. Na een klacht via de Woonzorglijn volgde er eind augustus een onaangekondigde inspectie, die "ernstige tekorten" vaststelde. 

Het woonzorgcentrum De Veldekens in Berchem is door het Agentschap Zorg & Gezondheid op de lijst van verhoogd toezicht gezet nadat er een klacht werd ingediend via de Woonzorglijn. Door een onaangekondigde inspectie eind augustus werden ernstige tekorten in het woonzorgcentrum vastgesteld.

Zo zag de inspectie onder andere dat er te weinig personeel is. Volgens het Agentschap Zorg & Gezondheid werd ook niet alles juist geregistreerd. Het gaat dan om hulp die soms niet werd toegediend, maar wel werd geregistreerd of medicatie die niet altijd werd gecontroleerd.

Ook problemen met dagelijkse verzorging

Volgens de inspectie waren er ook problemen met de wondzorg en dagelijkse verzorging van patiënten, laat het Agentschap Zorg & Gezondheid weten. Ook moesten de bewoners soms nogal lang wachten nadat ze een verpleger hadden gebeld. Omdat het Agentschap die tekorten als ernstig ziet, wordt het woonzorgcentrum nu onder verhoogd toezicht geplaatst.

Het woonzorgcentrum laat weten aan de tekorten te willen werken. "Als er zorginspectie langskomt en die stelt werkpunten vast, dan moeten die zaken opgelost worden", vertelt Helga Van Werde van koepelorganisatie Vulpia. Dat alle tekorten openbaar werden gedeeld, begrijpt het team. "We streven in onze sector naar klantgerichtheid, dus is die transparantie ook van belang."

Meest gelezen