Rob Engelaar Fotografie

GO! Atheneum MXM in Merksem maakt podcast over geldzaken

GO! Atheneum MXM in Merksem krijgt geld van de Koning Boudewijnstichting om een podcast te maken over geldzaken. Vorig jaar lanceerde de stichting een oproep voor creatieve projecten waarbij jongeren op een leuke manier kunnen leren over financiële thema's zoals sparen, zakgeld of studentenwerk. GO! Atheneum MXM kwam naar voren als één van de vijf winnaars.

In het dagelijkse leven komt iedereen in contact met financiële thema’s zoals belastingen, lonen en leningen. Daarom is het belangrijk dat jongeren tijdig en zonder taboes daarover kunnen praten. Het Fonds voor Financiële Geletterdheid, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, lanceerde bijgevolg een oproep voor creatieve projecten om middelbare scholen aan te moedigen om die financiële thema’s op een leuke manier te benaderen.

GO! Atheneum MXM in Merksem kwam naar voren als één van de vijf winnaars. De school krijgt nu ruim 2.500 euro om een podcast te maken die gaat over financiële thema’s waar jongeren mee bezig zijn. “We waren heel blij toen we dat te horen kregen”, zegt leerkracht economie Robbe Meyntjes.

Jongeren zijn heel erg bezig met cryptomunten en hoe je snel rijk kan worden

Robbe Meyntjes, leerkracht economie bij GO! Atheneum MXM

“In de podcast zullen algemene thema’s aan bod komen, zoals studentenwerk en lenen, maar ook specifieke thema’s zoals hoe je snel geld kan verdienen”, vertelt Meyntjes. “Jongeren zijn heel erg bezig met cryptomunten en hoe je snel rijk kan worden. Ze hebben daar al kennis over, maar via de podcast willen we tonen wat nu de “juiste” kennis is.”

In de podcast komen leerlingen, leraars, ouders en experten aan het woord. Er zullen ook kleine opdrachten in te vinden zijn die leerlingen moeten oplossen. Zo wil de school de jongeren rond de tafel brengen met hun ouders, leerkrachten en experten. “De eerste aflevering is gepland voor de herfstvakantie. Daarbij gaan we de leerlingen van het derde jaar economie betrekken en samen gaan we bekijken hoe we de volgende afleveringen kunnen aanpakken”, aldus Meyntjes. “We zijn nog in ontwikkeling, maar op de langere termijn zie ik de podcast zeker op Spotify verschijnen”, besluit hij.

Meest gelezen