Stad Dendermonde

Dendermonde keurt plannen herinrichting Oude Vest goed

Dendermonde heeft de vergunning goedgekeurd voor de herinrichting van de Oude Vest, een winkelstraat in het centrum. Er waren nochtans 24 bezwaarschriften tegen de herinrichting, en bij één daarvan zat een petitie met ruim 1.100 handtekeningen, vooral van handelaars langs en rond de Oude Vest. 

Het herinrichten van de Oude Vest zal zo'n 2 jaar duren. Tijdens de uitvoering van de werken wil de stad er maximaal voor zorgen dat de winkels en woningen bereikbaar blijven. Ook het aantal parkeerplaatsen, tijdens de werken, wil de stad zo veel mogelijk behouden. De werken zullen in fasen uitgevoerd worden. Wanneer er in een bepaalde zone/fase gewerkt zal worden, blijft het overige deel van de Oude Vest bereikbaar en toegankelijk. 

Het stadsbestuur zegt dat het nog in gesprek zal gaan met omwonenden en handelaars over hun bezorgdheden. De stad is ook bereid om oplossingen te zoeken met aanpassingen die passen binnen het ontwerp. In dat ontwerp wordt de Oude Vest in 3 delen verdeeld. Waar in het eerste deel de auto nog welkom is en er fietssuggestiestroken zijn, wordt het tweede deel een erf waar de auto te gast is. Deel 3 wordt dan een voetgangerszone. 

Op de website van de stad staat een pagina met info over de plannen.

kasto80

Meest gelezen