Twee verdachten gearresteerd in Nederland na nieuwe aanslag in Berchem

In Nederland zijn gisterenavond 2 verdachten van 19 en 20 jaar gearresteerd die eerder op de avond geschoten hebben op een huis aan de Deken de Winterstraat in Berchem. Er was niemand in het huis aanwezig. Dankzij een alerte voorbijganger die de dader en zijn auto had gezien, konden de 2 inzittenden in Nederland opgepakt worden.

Rond 20u30 gisterenavond heeft een verdachte een boodschap achtergelaten op een huis aan de Deken de Winterstraat in Berchem. Daarna werd ook op de woning geschoten, maar er was niemand in het huis aanwezig. 

Een alerte voorbijganger had de verdachte en zijn voertuig gezien. "Via een samenwerking met Communicatie- en Informatiecentra Antwerpen (CICANT) werd de Nederlandse politie gealarmeerd. De wagen reed Nederland binnen, waarop de Nederlandse politie het voertuig na een achtervolging aan de kant kon zetten", laat het parket in een mededeling weten. De twee inzittenden van 19 en 20 jaar werden gearresteerd. 

Ook in Rumst aan de Visserstraat werd dinsdagavond een raam ingegooid van een appartement en lieten de daders een boodschap achter op de deur. Ook daar was niemand aanwezig en raakte niemand gewond.

10 arrestaties in Nederland

Sinds juni van dit jaar zijn er 13 personen aangehouden voor drugsgerelateerd geweld, vier minderjarigen zijn geplaatst door de jeugdrechter. 10 verdachten konden in Nederland gearresteerd worden.

Eerder deze week werden 3 mannen overgeleverd aan ons land en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het trio verschijnt morgen voor de raadkamer. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij feiten in de Zeevaartstraat op 7 september. 

Meest gelezen