Copyright Cargo Velo

Gentse fietskoerier Cargo Velo: 10 jaar geleden een maf idee, intussen vaste waarde

Fietskoeriersdienst Cargo Velo uit Gent bestaat 10 jaar en is uitgegroeid tot de grootste fietskoerier in Vlaanderen. In het begin was pakjes leveren per fiets pionierswerk en was het niet makkelijk om klanten te werven, zegt zaakvoerder Sander Vandenberghe. Intussen is de houding tegenover duurzaam transport helemaal veranderd. Cargo Velo stelt nu 25 fietskoeriers te werk, die elk 10.000 fietskilometers per jaar afleggen.

10 jaar geleden wilde Sander Vandenberghe op een duurzame manier pakjes gaan leveren in Gent door alles met de fiets te gaan doen. Velen verklaarden hem gek, maar Sander zette door, ging letterlijk van deur tot deur om klanten te werven en startte met Cargo Velo. Toen lag bijna niemand wakker van duurzame leveringen, nu heeft elke politieke partij wel een standpunt over zero emissie. Het verhaal van 10 jaar aan de weg timmeren.

kasto80

Meest gelezen