Radio 2

Sportcentrum Herent krijgt nieuwe muurschildering

In Herent is een nieuwe muurschildering ingewijd op het sportcentrum Bart Swings. De oorspronkelijk grijze muur werd omgetoverd tot een kunstwerk door Bart Smeets, ook bekend onder artiestennaam Smates.

De gemeente Herent had een wedstrijd uitgeschreven om de grijze gevel van de sporthal Bart Swings om te toveren tot een prachtig plaatje. Dat gebeurde in het kader van een Herents project om meer kunst in openbare ruimte aan te brengen. Kunstenaar Smates won de wedstrijd.

Smates beschilderde de muur van de sporthal met onder andere een astronaut en een jongetje met een hond die van een berglandschap geniet.

Schepen van cultuur Stijn van Meerbeeck (N-VA) is heel blij met het resultaat: "De schildering past perfect bij onze visie, het past bij de jongeren die hier rondlopen, want het is gewoon een hele coole tekening." 

Bewoners komen de muurschilderingen bekijken
Radio 2

Meest gelezen