Dolph Cantrijn

Voetbalclubs KFC Diest, SK Deurne en Sparta Schaffen richten gezamenlijke jeugdwerking op zodat stad investeert in nieuw kunstgrasveld

In Diest gaat de jeugdwerking van de drie voetbalclubs samensmelten: KFC Diest, SK Deurne en Sparta Schaffen worden één vzw. De clubs hadden de stad gevraagd om te investeren in een kunstgrasveld, maar de stad wil dat er dan ook zoveel mogelijk spelers gebruikmaken van die nieuwe infrastructuur. Daarom is beslist om de drie clubs samen te voegen. 

KFC Diest, SK Deurne en Sparta Schaffen starten samen met één jeugdwerking. De clubs gaan daarvoor dit voetbalseizoen nog een overkoepelende vzw oprichten. Die vzw zal onder meer de terreinen in Deurne, Diest en Schaffen beheren, maar de clubs kunnen zo bijvoorbeeld ook trainers uitwisselen en hun opleidingen op elkaar afstemmen. 

De clubs vroegen al langer aan de stad om een kunstgrasveld aan te leggen. Het stadsbestuur wil dat die terreinen dan wel door zoveel mogelijk spelers gebruikt kunnen worden. "De clubs begrijpen dat we niet voor elke ploeg een veld kunnen aanleggen, want dat kost natuurlijk heel veel geld", zegt schepen van sport Rick Brans (Open Diest). "We kunnen die terreinen dus alleen aanleggen als we de garantie krijgen dat die door alle clubs even vaak en even intensief gebruikt kunnen worden. Zo is dan het idee ontstaan om een gezamenlijke vzw op te richten." 

Oosterlindeveld

De clubs behouden wel hun eigenheid. Ze hebben dus elk hun aparte ploegen en hun eigen velden, maar kunnen in de toekomst wel gebruikmaken van de terreinen van de andere clubs. 

De bedoeling is dat de clubs de vzw nog dit seizoen oprichten, ten laatste tegen juni 2023 dus. Daarna kan de stad starten met de werken aan het kunstgrasveld op het Oosterlindeveld in Schaffen. Het is aan de nieuwe vzw om er een nieuwe kantine en kleedkamers te bouwen. Het veld zou dan volgend jaar worden aangelegd. 

Meest gelezen