Limburgse Bruno's Foodcorners houden 's nachts de deuren dicht: "Energieprijzen swingen de pan uit"

Bruno's Foodcorner gaat zijn 21 Limburgse vestigingen 's nachts sluiten. Dat is nodig omwille van de stijgende energiekosten, klinkt het. Het bedrijf wil besparen op verwarming en op elektriciteit voor de ovens.

De Limburgse Bruno's Foodcorners zullen vanaf 3 oktober tussen 12 uur 's nachts en 5 uur 's morgens dichtblijven. Nochtans was 20 procent van de verkoop bij Bruno's Foodcorner nachtverkoop. Het ging dan om mensen die voor of na hun nachtpost langskwamen of om mensen die op stap waren geweest. 

"Maar als we de opbrengst van de nachtverkoop afwegen tegen de energiekosten, dan schieten we erbij in", zegt Luca Bruno. Het bedrijf had nochtans de laatste maanden geïnvesteerd in groene energie door de plaatsing van zonnepanelen. "Maar de winter baart ons zorgen", gaat Bruno verder. "Aan die groene energie hebben we dan niet veel,  maar de energiekosten gaan intussen wel omhoog."

40 voltijdse werknemers vallen zonder werk

Door de nachtsluiting vallen er 40 voltijdse jobs weg. Maar voor die werknemers wordt een andere oplossing gezocht. Bruno's Foodcorner hoopt ook op economische werkloosheid. Vanaf 3 oktober zullen de vestigingen dus niet meer open zijn tussen 12 uur 's nachts en 5 uur 's morgens. Die maatregelen blijven voorlopig gelden tot 31 maart volgend jaar. 

Meest gelezen