Facebookpagina Plantentuin Meise

Plantentuin Meise opent nieuwe Eilandtuin

In de Plantentuin van Meise is de nieuwe 'Eilandtuin' officieel ingehuldigd. Het gaat om een groep kleine eilanden rond een betonnen wandelpad van 400 meter. Het is de bedoeling dat de nieuwe tuin de thuis zal worden van zo'n 400 plantensoorten.

In de Plantentuin van Meise is de nieuwe Eilandtuin officieel ingehuldigd. Vlaams ministers Jo Brouns en Zuhal Demir waren de eersten om de Eilandtuin te bezoeken.

Het gaat om een groep kleine eilanden op het meer in de Plantentuin. Aan die grote vijver ligt ook het bekende kasteel van Boechout. Je kan de Eilandtuin bekijken tijdens een 400 meter lange wandeling over een betonnen pad over het water. 

De plek is ideaal om een nieuwe botanische collectie te groeien
Plantentuin Meise

De eilanden werden gemaakt door de aarde rond het pad op verschillende plekken op te graven en te verhogen. Daarna werden verschillende plantensoorten op en rond de Eilandtuin aangeplant. "De plek is ideaal om een nieuwe botanische collectie te huisvesten", klinkt het bij de Plantentuin, "een groep eilanden en verschillende niveaus creëren een waaier aan waterbiotopen." Onder andere de watercipres, moerascipres en slangenden vonden al een plekje in de Eilandtuin. Volgend plantseizoen worden er nog meer soorten geplaatst, tot er meer dan 400 aanwezig zullen zijn.

De werken om de Eilandtuin vorm te geven zijn in juni vorig jaar gestart en hebben tot mei dit jaar geduurd. In totaal bedroeg de kostprijs 1,2 miljoen euro.

Meest gelezen