Archieffoto.
BELGA/WAD

Tot november maximaal 70 kilometer per uur op viaduct Merksem door beschadigde brugvoeg 

Minstens tot november mag je maximaal 70 kilometer per uur rijden over het viaduct van Merksem op de Antwerpse Ring (R1). Die regel komt er, omdat een beschadigde brugvoeg definitief hersteld moet worden. De brugvoeg werd vandaag tijdelijk hersteld. Daardoor werden tijdelijk twee van de vier rijstroken afgesloten en verliep de ochtendspits moeizaam. 

Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse ring (R1) is schade vastgesteld aan één van de brugvoegen in het wegdek. Vanochtend rond 6 uur is een aannemer gestart met een noodherstelling. Daardoor werden twee rijstroken afgesloten in de richting van Nederland. 

Het verkeer richting Nederland behoudt dus steeds doorgang, maar die is beperkt. "De werken veroorzaken op dit vroege uur al extra file", geeft Peter Bruyninckx van het het Vlaams Verkeerscentrum van het Agentschap Wegen en Verkeer aan. De Liefkenshoektunnel (R2) richting Nederland werd tijdelijk tolvrij gemaakt.

Grondige vernieuwing

De beschadigde brugvoeg situeert zich tussen de afritten van Deurne en Merksem, niet ver van het Sportpaleis. Het gaat om dezelfde voeg die vorige week tijdelijk werd hersteld. Door de zware belasting van het verkeer is een element van de voeg gebroken. De voeg moet nu volledig vernieuwd worden. Dat kan ten vroegste in november gebeuren. Tot die tijd mag je maximaal 70 kilometer per uur rijden over het viaduct van Merksem en dat over een afstand van 2 kilometer. 

Meest gelezen