Jonathan Ramael

Zwembad Sorghvliedt in Hoboken heropent op maandag 26 september

Het zwembad Sorghvliedt in Hoboken gaat volgende week maandag weer open. Het zwembad was sinds midden februari gesloten, omdat het plafond in de zwemhal gedeeltelijk was ingezakt. Intussen is dat volledig vervangen. Nu moeten de zwemkuipen nog gevuld worden met water.

Vanaf maandag 26 september opent zwembad Sorghvliedt in Hoboken opnieuw de deuren . Sinds midden februari was het tijdelijk gesloten, wegens een gedeeltelijke verzakking van het plafond in de zwemhal. Daardoor kon de veiligheid van de zwemmers niet meer gegarandeerd worden. 

Na een screening kwam aan het licht dat de volledige ophangstructuur aan vervanging toe was. Nu de werken aan het volledig vernieuwde plafond achter de rug zijn, worden de zwemkuipen gevuld met water. En het is erg belangrijk dat dat niet te snel gebeurt, zegt de schepen van sport Peter Wouters (N-VA). "Het duurt zo'n twee weken om een 25-meter bad helemaal te vullen. Dat wordt echt centimeter per centimeter gevuld. Als we dat in 1 keer laten vollopen, is er veel te veel druk op de zwemkuip en bestaat de kans dat de tegels zullen loskomen. Nieuwe herstellingswerken willen we koste wat het kost vermijden."

De stad Antwerpen becijfert momenteel of het de moeite is om de temperatuur van het water van zijn zwembaden wat lager te zetten, zoals sommige andere gemeenten al doen. 

Meest gelezen