APK Group is laureaat Ambiorixprijs 2022 van werkgeversorganisatie VKW Limburg

Werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft de laureaat van de Ambiorixprijs 2022 onthuld: APK Group uit Pelt. De prijs gaat telkens naar een Limburgs bedrijf dat uitblinkt in ondernemerschap, en dit jaar ging dat naar het bouw- en installatiebedrijf uit Pelt. 

Vorige week maakte VKW Limburg hun TOP 500 al bekend. Vandaag heeft de werkgeversorganisatie bekend gemaakt wie de laureaat van de 33ste Ambiorixprijs is geworden: APK Group uit Pelt, voluit Algemene Participatie Kerkhofs. Het familiebedrijf dat is opgericht in 1960 is ondertussen uitgegroeid tot een multidisciplinaire infrastructuurgroep. Het bedrijf telt 1900 medewerkers over heel België, Nederland, Duitsland en Luxemburg.

Gespecialiseerd in infrastructuurwerken

De activiteiten van APK Group vallen niet samen te vatten in 1 woord. De laureaat is gespecialiseerd in infrastructuurwerken van waterleidingen en -installaties, energienetten, telecomnetwerken en wegenaanleg. Het bedrijf wil de energietransitie mogelijk maken en steden helpen digitaliseren. Zo bouwen ze onder meer mee aan een glasvezelnetwerk, en dus het internet van de toekomst, net als de installatie van een uitgebreid laadpalennetwerk.

De prijs, een heel mooi standbeeld, zal een prominente plaats in onze inkomhal krijgen

Maarten Broens, CEO van AKP Group

Op basis van de cijferresultaten en groei in de afgelopen vijf jaar heeft de jury van de Ambiorixprijs in een eerste stap een kwantitatieve selectie gemaakt van alle TOP 500-bedrijven. Bij de best scorende bedrijven heeft de jury in een tweede stap een strenge kwalitatieve selectie uitgevoerd, gekoppeld aan een bezoek door de jury aan die bedrijven. En daaruit kwam AKP Group dus als beste naar voor. "De prijs, een heel mooi standbeeld, zal een prominente plaats in onze inkomhal krijgen. Daar zijn we heel trots op", vertelt CEO Maarten Broens.

Kansen voor werknemers om door te groeien binnen bedrijf

Volgens de jury is APK Group een vooruitstrevend en ambitieus bedrijf, met een verwachte omzet van 343 miljoen euro dit jaar en een verwachte groei van 20 procent per jaar. Daarnaast zijn er nog een aantal andere argumenten die de jury overtuigd hebben: zo wordt de organisatie van het familiebedrijf bijvoorbeeld gekenmerkt door een vlakke structuur en een open leiderschapsstijl en hecht het ook veel belang aan maatschappelijk verantwoord onderenemen. De laureaat biedt haar werknemers door middel van een eigen "Q Academy" ook een waaier aan theoretische en praktische opleidingen aan waardoor werknemers binnen het bedrijf kunnen doorgroeien. Maandagavond vindt de officiële uitreiking plaats.

Meest gelezen