Belga

Boekhouder Boudewijn Seapark in Brugge zit in de cel op verdenking van fraude

De boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge zit in de cel op verdenking van fraude. De veertiger was nog maar enkele maanden in dienst bij het park en zou op die korte tijd enkele tienduizenden euro's versluisd hebben naar zijn eigen rekening. Hoe hij dat precies deed is niet duidelijk. Boudewijn Seapark is tevreden dat de fraude zo snel is opgemerkt. 

Het nieuws van de fraude kwam hard binnen bij de medewerkers van het Boudewijn Seapark. De boekhouder was pas sinds half mei in vast dienst bij het park. Hij was ook de enige boekhouder. “Zoiets verwacht je natuurlijk niet”, zegt Geertrui Quaghebeur, woordvoerder van Boudewijn Sea Park. “In het belang van het onderzoek, dat volop loopt, kunnen we momenteel niet veel informatie kwijt. Maar het is duidelijk dat we dit ten zeerste betreuren.”

In het belang van het onderzoek, dat volop loopt, kunnen we momenteel niet veel informatie kwijt. Maar het is duidelijk dat we dit ten zeerste betreuren

Geertrui Quaghebeur, woordvoerder van Boudewijn Sea Park

De boekhouder zou op enkele maanden tijd tienduizenden euro’s naar zijn eigen rekening versluisd hebben. Zijn werkwijze is momenteel onduidelijk. “Het precieze bedrag zal moeten blijken uit het onderzoek”, blijven ze binnen het park voorzichtig. “Maar het is wel een geluk bij een ongeluk dat we de fraude zo snel opgemerkt hebben." 

Meest gelezen