Belgaimage

Brand in kleuterschool en kinderopvang in Laken: school blijft vandaag dicht

In Laken heeft een brand gewoed in een kleuterschool en kinderopvang. Er vielen geen gewonden, maar er is wel veel rookschade in de lokalen. De school blijft daarom vandaag dicht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

De brand brak deze ochtend omstreeks 04.45 uur uit in een oude conciërgewoning die gebruikt werd als opslagplaats. Er was op dat moment niemand aanwezig, er vielen dus geen gewonden. Ook de materiële schade bleef beperkt, maar er is wel veel rookschade in de klaslokalen en de kinderopvang. 

"De gastoevoer naar het schoolgebouw is afgesloten, en de elektriciteit is gedeeltelijk afgesloten", zegt de woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw. "De school blijft vrijdag dan ook gesloten. Er is opvang voorzien in een andere school van de stad Brussel." De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk.

Meest gelezen