Radio 2

Fietser overleden na aanrijding door vrachtwagen op N70, vlak bij plek waar de 16-jarige Nikita het leven liet in 2018

De Antwerpsesteenweg (N70) in Oostakker is deels afgesloten in de richting van Gent, na een dodelijk ongeval met een fietser. Een vrouw van 62 werd door een vrachtwagen aangereden die de R4 wilde oprijden. Het ongeval gebeurde vlak bij de plek waar begin 2018 de 16-jarige Nikita omkwam toen ze naar school fietste. De werken om het kruispunt veiliger te maken zijn enkele maanden geleden begonnen.

Rond 14.30u vanmiddag is een fietser omgekomen op de N70 in Oostakker. Het gaat om een vrouw van 62. Ze werd aangereden door een vrachtwagen die de R4 wilde oprijden. De fietser kwam zo zwaar ten val dat ze de klap niet overleefde. 

Het ongeval gebeurde vlak bij de plek waar de 16-jarige Nikita ruim 4 jaar geleden omkwam, toen ze naar school fietste. Het kruispunt van de N70 met het op- en afrittencomplex van de R4 stond op een lijst van gevaarlijke punten die moesten heraangelegd worden. Enkele maanden geleden zijn de werken begonnen om het kruispunt veiliger te maken. Die duren zeker nog een jaar.

Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige zou het gaan om een dodehoekongeval. De bestuurder van de vrachtwagen reed volgens het parket niet onder invloed van alcohol of drugs.

Voor het onderzoek van het parket werd de Antwerpsesteenweg deels afgesloten, waardoor er files ontstonden in de richting van Gent. 

 

BEKIJK - Beelden van de plaats van het ongeval:

Videospeler inladen...
Radio 2
kasto80

Meest gelezen