Beeld: Hotel Romantiek

Jeugdtrainer Wout van Aert blikt vooruit naar WK: "Als hij wint, gaan er tranen vloeien"

René Nuyts uit Vorselaar wacht in volle spanning de wegrit van het WK Wielrennen in Australië af. Hij was jeugdtrainer van Wout van Aert en volgt hem op de voet. “Als kind was hij technisch al heel sterk. Hij ging overal tussendoor: bomen, struiken,... noem maar op”, vertelt René bij Radio2 Start je Dag in Antwerpen.

René Nuyts ken je misschien van het nieuwe seizoen van Hotel Romantiek, het één-programma waarbij 65-plussers op zoek gaan naar de liefde. Tijdens de tweede aflevering had hij speciale koekjes voor een dame bij. Op die koekjes was Wout van Aert op een fiets afgebeeld, en dat was niet toevallig gekozen. “Ik ken Wout van Aert sinds zijn 8 jaar, toen hij bij onze ploeg is gekomen. Ik was zijn jeugdtrainer bij de miniemen en aspiranten, dus van 8 tot en met 14 jaar”, vertelt René.

René heeft van Aert zien groeien en dat mag je gerust letterlijk nemen. “Woutje was nog geen grote man. Hij was vrij klein voor zijn leeftijd, maar nu is hij natuurlijk een grote kerel geworden”, zegt René. Aan talent was er toen ook geen gebrek. “Technisch was hij toen al fantastisch. Hij ging overal tussendoor: tussen bomen, tussen struiken,…”

Het is al een ruime tijd geleden dat René trainer was van Wout, maar toch hebben ze nog geregeld contact. “Wout is een echte familieman. Hij vergeet niet wat ik voor hem gedaan heb, want we zijn ook veel samen gaan trainen in Luxemburg bijvoorbeeld.”

Ik hoop dat alles in zijn plooi valt en hij wereldkampioen wordt
René Nuyts uit Vorselaar, jeugdtrainer van Aert

Zondag is het zover. Dan is het wegrit voor de mannelijke profs op het WK Wielrennen in Australië, en René zit al op het puntje van zijn stoel. Samen met de andere fans gaat hij vanaf 2 uur ’s ochtends kijken in het plaatselijke sportcafé. “Voor mij is er maar één man en dat is van Aert. De tegenstand is natuurlijk groot, maar ik hoop dat alles in zijn plooi valt en dat hij wereldkampioen wordt”, klinkt het. “Als hij wint, denk ik dat er tranen gaan vloeien.”

Meest gelezen