Het maïsveld langs de A19 waar het aanzoek is uitgereden

"Petytje, wil je met me trouwen?": Jelle uit Woesten vraagt vriendin ten huwelijk met boodschap in maïsveld

Jelle Vermote uit Woesten heeft zijn vriendin Stephanie op een heel bijzondere manier ten huwelijk gevraagd: Jelle nam zijn vriendin mee op een vlucht, over een maïsveld langs de A19 in Ieper. Daar was dé vraag uitgereden: "Petytje, wil je met me trouwen?" Stephanie zei volmondig "ja". 

Tijdens een reis in Amerika zag Jelle (33) als kind al hoe een verliefde man zijn toekomstige met een boodschap in een maïsveld ten huwelijk vroeg. Het maakte zo'n indruk op Jelle dat het uitgroeide tot een jongensdroom. Zoveel jaren later werd die bewaarheid: deze ochtend nam Jelle zijn verloofde Stephanie nietsvermoedend mee naar de luchthaven van Oostende. "Ik dacht dat we een leuk uitje zouden maken", zegt Stephanie Petyt. "Plots zag ik in de verte een maïsveld, en hoe dichter we kwamen, hoe duidelijker de boodschap: "Petytje, wil je met me trouwen?"." 

Al 4 jaar verloofd

Jelle en Stephanie verloofden zich eigenlijk 4 jaar geleden al. "Toen vroeg ik haar ten huwelijk aan de kersttafel. Maar Stephanie bleek dan zwanger van ons derde kindje, en toen was er corona... het was dus tijd om de verloving een nieuw leven in te blazen", legt Jelle uit. 

Jelle en Stephanie

Tot middernacht gewerkt

Het was samen met zijn broer Jelle, dat Jonas de boodschap in het maïsveld uitreed. Tot middernacht is hij eraan bezig geweest. "Het land is 44 hectare groot, op het land kan je er niets van maken, maar vanuit de lucht dus wel", vertelt Jelle. 

Bij Stephanie was er in eerste instantie vooral verbazing:"Ik ben heel erg geschrokken dat hij dat had gedaan, want dit heeft bloed zweet en tranen gekost." Of ze elkaar in de lucht in de armen zijn gevlogen? "Neen, na de vlucht hebben we elkaar omhelsd en gekust". De "Ja, ik wil" was gelukkig al eerder, hoog in de lucht, gevallen. 

Meest gelezen