Archieffoto

Politie Leuven heeft tweede senioreninspecteur: “Hoop dat de oudere mensen zichzelf meer voorop gaan stellen”

De politie van Leuven heeft er vanaf vandaag een tweede senioreninspecteur bij. Karolina Robbeets gaat zich voortaan mee ontfermen over de oudere inwoners van de stad. De politie merkt dat er de laatste tijd extra veel vraag is naar een luisterend oor en een helpende hand. 

Vandaag start Karolina Robbeets met haar nieuwe job als senioreninspecteur. Zij zal ter beschikking staan van de ouderen in Leuven. “De voornaamste taak van een senioreninspecteur is oudere mensen begeleiden”, vertelt Karolina. “Zo helpen we senioren omgaan met dementie of met eenzaamheid, of begeleiden we hun in een rouwproces.”

Karolina is de tweede senioreninspecteur bij de politie van Leuven. Versterking was nodig, want steeds meer ouderen in Leuven vragen naar hulp of begeleiding. "Onze senioren voelen zich vaak vergeten", stelt Karolina. "Ik heb de indruk dat ze zichzelf steeds minder belangrijk vinden, en dat maakt hun een heel kwetsbare groep. Daarom is het belangrijk dat je heel gevoelsmatig en empathisch te werk gaat."  

De senioreninspecteur hoopt dat ze de ouderen van Leuven kan ondersteunen waar nodig. "Heel wat senioren voelen zich minder belangrijk en cijferen zich vaak weg, en dat vind ik heel jammer", meent Karolina. "Ik hoop dat ze zichzelf wat meer voorop gaan stellen, en dat ik daar voor een deel mee kan helpen."

Meest gelezen