Google street view

Scherpenheuvel-Zichem koopt gronden aan voor nieuw stadspark

In Scherpenheuvel-Zichem komt er een nieuw stadspark. De stad heeft daarvoor gronden aangekocht naast de parking van het cultuurcentrum Den Egger. Het park moet een ontmoetings- en belevingsplaats worden voor iedereen, klinkt het.

Het nieuwe stadspark zal zo’n 5 hectare groot worden. De stad kocht daarvoor de gronden van de kerkfabriek van Scherpenheuvel. Het gaat om de gronden rond het cultuurcentrum Den Egger. 

In het park komt er onder meer een wandelzone, speeltuigen, petanque, picknickruimtes, multifunctionele sportterreinen en outdoor fitnesstoestellen. De aanleg er van zal in verschillende fasen gebeuren verspreid over 5 jaar. Als eerste wordt er een nieuw skateterrein aangelegd.

© Manu Claes

Bij de realisatie zullen inwoners, omwonenden, jongeren en verenigingen die gebruik zullen maken van de site, geïnformeerd worden en ze kunnen ook mee bepalen hoe het toekomstig stadspark er uiteindelijk zal uitzien.

“Wat we nu gaan doen is een masterplan opstellen dat eigenlijk de grote indeling moet maken hoe we de ruimte gaan benutten”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V). “We gaan bij de uittekening van die plannen de inwoners, maar ook de gebruikers en de verenigingen daar zeker in betrekken. Het zal ook nog een belangrijk dossier worden voor de volgende jaren omdat dat plan systematisch in verschillende deelprojecten in te vullen.”

De stad betaalde voor de gronden zo’n 720.000 euro aan de kerkfabriek.

© Manu Claes

Meest gelezen