Foto: Radio 2

Fietsersbond Regio Turnhout houdt met bezemstelen auto's op afstand 

De Fietsersbond Regio Turnhout fietst vanmiddag door het centrum van Turnhout met bezemstelen op de bagagedrager. Zo willen ze automobilisten aansporen de juiste afstand te respecteren bij het inhalen van fietsers. "Bestuurders moeten rekening houden met fietsers en het verkeersreglement", zegt Linda Van den Bosch van de fietsersbond. 

Fietsers van de Fietsersbond Regio Turnhout maken een tocht door het centrum van Turnhout met stokken bevestigd aan hun bagagedrager. Dat doen ze om andere weggebruikers te waarschuwen dat ze op een meter afstand moeten blijven bij het voorbijsteken van fietsers. "Blijkbaar weten veel autobestuurders niet dat ze fietsers niet zomaar rakelings voorbij mogen steken in de toch wel nauwe straten van onze stad", zucht Linda Van den Bosch van de Fietsersbond. 

De fietsers willen aandacht vragen door stokken op hun fiets te monteren die net een meter uitsteken. "Een afstand die vaak niet gerespecteerd wordt", aldus Van den Bosch. "Als je zelf veel fietst, merk je dat je in de goot wordt gereden of auto's snijden je de pas af  bij het afslaan waardoor je hard moet remmen om er niet tegen te zitten. Als je met twee naast elkaar fietst in de bebouwde kom, komen auto's vaak echt vlak achter je hangen. Terwijl je dat perfect mag als fietser. "

Foto: Radio 2

Meest gelezen