Belga

Vlad Van Mechelen uit Bertem pakt brons op WK wielrennen, vader Francis: "Kreeg midden in de nacht veel felicitaties"

Op het WK wielrennen in Wollongong heeft Vlad Van Mechelen vannacht de bronzen medaille behaald bij de junioren. De achttienjarige uit Bertem won het eremetaal na een spannende sprint. Vader Francis Van Mechelen, ook bekend onder zijn artiestennaam "Cisco Kid", keek heel de nacht nagelbijtend mee vanuit de zetel. 

Het WK wielrennen in Wollongong in Australië heeft een Vlaams-Brabants tintje gerkegen. Want na de bronzen medaille voor Schepdalenaar Remco Evenepoel, pakt nu ook Vlad Van Mechelen uit Bertem brons. Vader Francis "Cisco Kid" Van Mechelen, bekend van feestklassiekers als "Ik heb een toeter op mijn waterscooter" en "Seks met die blonde", keek heel de nacht mee van thuis uit. 

In Wollongong is het 8 uur later dan in België en dus werd de wedstrijd in Belgische tijd 's nachts gereden. Maar dat hield Francis niet tegen om toch te kijken. “Ik heb de hele nacht voor de tv gezeten”, vertelt de trotse papa. "En ik was duidelijk niet alleen, want ik kreeg tijdens de wedstrijd en na afloop felicitaties van heel wat mensen. Het verbaasde mij dat er zoveel mensen wakker waren gebleven."

Champagne

Papa Francis beleefde een spannende nacht in Bertem. "Het was goed dat de wedstrijd gedaan was, want mijn vingernagels had ik er al afgebeten. Als de wedstrijd nog langer duurde, was ik aan mijn vingers begonnen”, lacht hij.

Op een feestje is het wel nog even wachten. “Ik had champagne koud gelegd in de frigo om te vieren na de wedstrijd, maar die ga ik nog eventjes laten staan tot Vlad thuis is”, vertelt Francis. “Ik vermoed dat hij zondag aankomt. Ondertussen ga ik mij bezighouden met een feestje te organiseren zodat we hem goed kunnen ontvangen.” 

Meest gelezen