Zonnecenter in Hoboken uitgebrand, 4 mensen naar ziekenhuis gebracht

In Hoboken, in Antwerpen, is een zonnecenter uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond het zonnebankcenter achteraan in lichterlaaie en kwam er veel zwarte rook vrij. Vier bewoners van de appartementen boven het zonnecenter zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak kort voor 19 uur zaterdagavond uit in een zonnecenter aan de Kapelstraat in Hoboken, Antwerpen. De brandweer kwam massaal ter plaatse, maar op dat moment stond het zonnebankcenter achteraan al in lichterlaaie. Er kwam erg veel rook vrij en die verspreidde zich ook in de trappenhallen van de bovengelegen appartementen.

De brandweer heeft uit voorzorg 9 appartementen ontruimd. 4 bewoners die te veel rook hadden ingeademd, werden naar het ziekenhuis gebracht. De Kapelstraat werd geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Ook op de nabijgelegen Kioskplaats was er door de brandweerinterventie een tijdlang hinder.

Hoe de brand in het zonnecenter is ontstaan, is nog niet duidelijk. De brandweer vermoedt dat een technisch defect aan de oorzaak van de brand ligt. De brand was in elk geval zo hevig dat het zonnebankcenter helemaal uitbrandde.

Meest gelezen