Archiefbeeld
James Arthur Photography

Vlaamse begrotingsonderhandelingen onderbroken nadat minister Crevits bewustzijn heeft verloren: "Morgen bekijken wat haalbaar is"

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) is onwel geworden tijdens de begrotingsonderhandelingen. "Ze is even buiten bewustzijn geweest", zegt minister-president Jan Jambon (N-VA). De minister is daardoor ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou aan de beterhand zijn, maar de begrotingsbesprekingen zijn wel onderbroken. "Ik neem morgenvroeg contact op met haar en we bekijken dan wat mogelijk is", aldus Jambon.

Dit weekend waren er volop begrotingsonderhandelingen bezig binnen de Vlaamse regering, met oog op de Septemberverklaring maandag. De besprekingen zijn in de loop van de avond onderbroken, omdat minister Crevits onwel is geworden. "Het was een rustig gesprek en plots werd ze onwel", vertelt Jambon daarover. "We zagen dat het ernstig was en hebben zo snel mogelijk de hulpdiensten erbij gehaald." Jambon bevestigt ook dat ze even het bewustzijn is verloren.

De hulpdiensten hebben volgens Jambon beslist om haar voor controle naar het ziekenhuis te brengen. Ze zou intussen aan de beterhand zijn. "Ze wordt nog verder onderzocht", zegt de minister-president. De onderhandelingen worden vanavond niet meer hervat. "Ik neem morgenvroeg contact op met haar en we bekijken dan wat mogelijk is", zegt Jambon. De vraag is dan of de Septemberverklaring maandag zal uitgesteld worden of niet. Daar wil Jambon nog niet op vooruit lopen.

BEKIJK - "Morgenvroeg gaan we contact opnemen om te kijken hoe de werkzaamheden verder kunnen gezet worden", zegt Jambon:

Videospeler inladen...

BEKIJK - "Hoogstwaarschijnlijk was het een bloeddrukval", zegt politiek journalist Anne Vanrenterghem die ter plaatse is:

Videospeler inladen...

Het is niet voor het eerst dat minister Crevits onwel wordt. In 2016 overkwam het haar in het Vlaams Parlement. "Geboren met een lage bloeddruk, het licht ging daarnet even uit, maar is naar 't schijnt niet ongunstig voor een langer leven", twitterde Crevits toen.

Meest gelezen