AFP or licensors

Luchthaven Montpellier gesloten nadat vrachtvliegtuig in meer is terechtgekomen

In Frankrijk is de luchthaven van Montpellier voor onbepaalde tijd gesloten. Afgelopen nacht is een vrachtvliegtuig tijdens de landing van de baan geraakt en in een kustmeer achter de luchthaven terechtgekomen. Daarbij raakte niemand gewond. Onderzoek moet achterhalen wat er precies is misgelopen.

Het incident gebeurde afgelopen nacht rond 2.50 uur. Een vrachtvliegtuig (Boeing 737) kwam in de problemen tijdens de landing en belandde in een meer achter de landingsbaan. De neus van het vliegtuig kwam daarbij onder water te staan.

"De drie aanwezigen konden in veiligheid gebracht worden dankzij het snelle ingrijpen van de hulpdiensten", meldt de prefectuur van Hérault. Iedereen bleef ongedeerd. 

"Als veiligheidsmaatregel en in afwachting van de komst van een gespecialiseerd bedrijf om het vliegtuig te verplaatsen, kunnen commerciële en vrachtvluchten voor onbepaalde tijd niet landen in Montpellier", aldus de prefectuur. 

Er wordt een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies misliep. Zolang het vliegtuig deels op de startbaan staat en het onderzoek niet is afgerond, kan het vluchtverkeer niet hernemen. Voor vandaag (zaterdag) stonden 42 vluchten gepland, waaronder 21 commerciële vluchten.

AFP or licensors

Meest gelezen