Radio2

60 mensen gefotografeerd als aangespoelde vissen op strand Oostende: "Stilstaan bij problematiek van plastic in oceaan"

De Genkse fotografe Noortje Palmers heeft op het strand van Oostende 60 mensen gefotografeerd als aangespoelde vissen. Ze wil hiermee aandacht vragen voor de problematiek van plastic in de oceaan. "Ik hoop dat mensen gaan nadenken en er een conversatie over starten", vertelt ze. 

Zestig vrijwilligers poseerden in Oostende in hun badkledij en met een regenponcho aan voor de lens van de Genkse fotografe Noortje Palmers. "Ik heb ze geportretterd zodat het lijkt alsof ze aangespoeld zijn, als dode vissen, omdat er ook veel plastic aanspoelt aan de kust", legt Palmers uit. "Ik vind het sowieso leuk om beelden te maken waar mensen een conversatie over starten en ik hoop dat ze nu ook stilstaan bij het probleem." 

De fotoshoot kadert in het project met de overkoepelende titel "En masse". Elke foto daarin komt tot stand met een massa mensen en telkens draait het ook rond een maatschappelijk thema. "Rond plastic in de oceaan worden al goeie initiatieven georganiseerd", zegt Palmers. "Hier in Oostende ruimen ze bijvoorbeeld vaak het strand op, maar ik hoop vooral producenten te bereiken, zodat zij minder plastic gaan gebruiken."

Radio2

"Zelf probeer ik  zo weinig mogelijk plastic te gebruiken, maar dat is niet altijd even makkelijk. Het is al een begin als je je bewust bent van de situatie. Nog veel mensen hebben er op dit moment nog niet persoonlijk last van. Met dit project hoop ik dat ook zij eens nadenken over de problematiek", besluit ze.

Meest gelezen