Oostkust van Canada getroffen door storm Fiona: overstromingen, huizen weggespoeld en honderdduizenden zonder stroom

De doortocht van storm Fiona heeft grote materiële schade veroorzaakt in het oosten van Canada. Aan de kust zijn zeker 20 huizen weggespoeld in zee. Honderdduizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten. 

Fiona, tot vrijdag een orkaan maar nu afgezwakt tot een tropische storm, is een van de zwaarste stormen ooit in Canada. De storm ging gepaard met hevige regenval en windsnelheden tot 160 km per uur. Het gevolg waren overstromingen, ontwortelde bomen en beschadigde elektriciteitslijnen. 

De grootste schade is er in dorpen aan de kust, zoals Channel-Port aux Basques, waar gebouwen onderliepen en huizen wegspoelden in de zee. Daar werden ook twee vrouwen meegesleurd door het water. Een van de twee slachtoffers werd gered en overgebracht naar het ziekenhuis. De andere is nog vermist.

Het Canadese ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat het leger zal helpen bij het opruimen van het puin.

Fiona trok een week geleden ook over Puerto Rico en andere delen van de Caraïben. Daarbij vielen zeker 8 doden. In Puerto Rico zitten nog altijd honderdduizenden mensen zonder stroom.

BEKIJK - Storm Fiona beukt in op de kust van Canada:

Videospeler inladen...
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Meest gelezen