Zwaar verkeersongeval in Lier: 2 doden en 4 gewonden, van wie 2 in kritieke toestand

Bij een zwaar verkeersongeval in Lier zijn 2 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook 4 gewonden, van wie er 2 in kritieke toestand verkeren. Het ongeval gebeurde kort na 3 uur vannacht aan een rotonde op de Aarschotsesteenweg (N10). Wellicht reed de bestuurder te snel.

Hoe het ongeval precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De wagen werd aan een rotonde in de lucht gekatapulteerd, ging door enkele bomen en belandde uiteindelijk op zijn dak op de parking van manège Azelhof.

Volgens het parket zijn er sterke aanwijzingen dat overdreven snelheid een rol heeft gespeeld bij het ongeval. De andere omstandigheden worden nog onderzocht.

In de auto zaten 6 personen. 4 van hen zaten gekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. 2 slachtoffers overleefden de klap niet en stierven ter plaatse. De 4 andere inzittenden raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder, een dertiger, en zijn passagier vooraan overleefden het ongeval. De slachtoffers die zijn overleden of in kritieke toestand verkeren, zijn de passagiers achteraan. 

MARNIK AERTS

Meest gelezen