Radio2

Viervoeters leven zich uit op hondenfestival in Holsbeek: "Hij wordt vandaag eens goed verwend"

In Holsbeek konden honden zich dit weekend uitleven op een hondenfestival. Ze konden er zelf meedoen aan oefeningen, spelen met andere honden of zwemmen in de vijver. Voor de baasjes zijn er dan weer hondenshows en workshops, of ze kunnen hun viervoeter verwennen met snoepjes en speeltjes. 

Dogfrisbee spelen, een lange wandeling maken of hun weg zoeken in een groot doolhof: geen Rock Werchter of Pukkelpop, maar wel een festival voor honden. Het recreatiedomein Blauwmolen in Holsbeek is voor één weekend dus een festivalterrein. "Er zijn zes shows", vertelt organisator Theo Elven. "Zo tonen honden hoe goed ze luisteren, of je kan kijken naar een demonstratie met jachthonden. Er zijn ook verschillende standjes met speeltjes en accessoires en de honden kunnen hier ook zwemmen." 

Radio2

"We gaan de oefeningen misschien meedoen, wandelen en wat vrienden maken", vertelt Marijke. "Van de zwemvijver is hij niet zo'n fan (lacht). "We komen wat ideeën opdoen voor leuke speeltjes, met andere honden spelen en we hebben ook mooie halsbanden en leibanden gezien", zegt Paulien, baasje van Mini American Shepherd Boris. "De hond verwennen dus eigenlijk. En voor ons zijn er hamburgers en cola's, dat smaakt altijd." 

Ook Charlie, de chihuahua van Kelly wordt verwend. "Hij is een beetje zoals een kindje. Hij heeft al een hele collectie met bandana's en vestjes voor in de winter. Hij is ook al wat ouder, dus dan krijgt hij het sneller koud. Van zodra het wat kouder wordt, pakken we hem goed in." 

Radio2

Meest gelezen