Gent verwelkomt kotstudenten voor de start van het nieuwe academiejaar met ludieke actie aan Sint-Pietersstation

De stad Gent verwelkomt haar studenten vanavond bij hun aankomst aan het Sint-Pietersstation. Daar is een "mini-luchthaven" ingericht, inclusief luchthavenpersoneel en poortjes. Tijdens het academiejaar is Gent zo'n 85.000 studenten rijk, grosso modo het inwonersaantal van de stad Aalst. 

Een ploeg luchthavenmedewerkers begeleidt de kotstudenten door de poortjes aan het Sint-Pietersstation. Verderop staan fietstaxi’s paraat om enkele gelukkigen tot aan de drempel van hun kot te brengen. Morgenvroeg tekent het ontvangstcomité opnieuw present om de pendelende studenten welkom te heten. 

"Het is een aangename verrassing, een leuk initiatief van de stad Gent”, vertelt Gilles. Hij is één van de vele studenten die voor het academiejaar terugkeert naar de Arteveldestad. "De fietstaxi is mooi meegenomen, want er zijn net problemen met de trams."

"Ik had het niet verwacht, het was leuk. Ik moest door een poortje lopen zoals in de luchthaven en ze hebben mijn valies gecontroleerd, heel humoristisch allemaal", zegt Zanne. "De zomer is snel voorbij gegaan. Ik moet nog wennen aan het idee dat ik morgen al terug in de les zit."

In totaal huisvest de stad zo’n 85.000 studenten. Gent is dan ook de grootste studentenstad in België. "In Gent wonen de studenten ook in de stad tussen de Gentenaars. Dat creëert veel dynamiek", vertelt bevoegd schepen Hafsa El-Bazioui (Groen). "We zullen de komende dagen nog extra ludieke acties opzetten in de stad. En dan is er ook nog de Student Kick-Off. De start van het academiejaar zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan."

Meest gelezen