Juwelendiefstal ter waarde van 600.000 euro in Nederland mogelijk gelinkt aan ons land: politie verspreidt opsporingsbericht

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor een inbraak in een juwelenfabriek in Nederland vorig jaar. Daarbij werd voor 600.000 euro aan juwelen gestolen. Er zijn aanwijzingen dat er een link is met ons land en dan meer specifiek de provincie Antwerpen.

De inbraak dateert van vrijdag 2 april 2021. Om 4.45 uur 's ochtends breken twee mannen binnen in een juwelenfabriek op een industrieterrein in Emmen, in het noorden van Nederland. In enkele minuten tijd proppen ze voor 600.000 euro aan juwelen in hun tas. Daarbij worden ze gefilmd door bewakingscamera's. Na afloop lopen ze terug naar hun auto, waar een derde man, de chauffeur, is blijven wachten.

De daders zijn anderhalf jaar later nog steeds spoorloos. Nu blijken er sporen te zijn in de zaak die naar ons land wijzen. "Het Nederlandse programma "Opsporing verzocht" toonde al een reportage in Nederland, en toen zijn er tips gekomen die wijzen naar verschillende plekken in de provincie Antwerpen", vertelt Kristof Van De Putte van de politie van Mechelen in het online opsporingsprogramma "Faroek". 

Daarom is er nu op vraag van het parket van Antwerpen een opsporingsbericht verspreid in ons land met bewakingsbeelden van de daders. De eerste dader droeg een joggingbroek met een opvallende print, mogelijk een camouflage- of luipaardprint, en onder zijn jas een trui met kap met dezelfde print. De tweede dader droeg baskets met opvallende reflectoren. De politie wijst ook op de auto, een witte Volkswagen Golf type 8. Die was op dat moment nog niet lang op de markt. Er reden dus nog niet veel mensen mee rond.

Tips zijn welkom bij de politie op het gratis nummer 0800/30.300 of via e-mail aan opsporingen@police.belgium.eu.

Meest gelezen