2021 Invision

Rihanna treedt na ruim vijf jaar opnieuw op en neemt Halftime Show van de Super Bowl voor haar rekening

Popzangeres Rihanna (34) gaat het pauzeconcert op de Super Bowl voor haar rekening nemen, de finale van de American Football-competitie in de Verenigde Staten. Dat heeft ze zelf aangekondigd op haar sociale media. Het zal het eerste optreden voor de zangeres uit Barbados zijn in meer dan vijf jaar tijd.

Op 12 februari volgend jaar vindt de finale van het American Football plaats: de zogenoemde Super Bowl. Hoewel dat een van de populairste sporten in de VS is, kijken miljoenen mensen niet allemaal louter uit sportieve interesse. De "Halftime Show", het pauzeconcert, staat telkens garant voor muzikaal vuurwerk.

Dit jaar leverden Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem, 50 Cent en Kendrick Lamar het muzikale intermezzo. Volgend jaar is het dus Rihanna's beurt. Het wordt haar eerste optreden in meer dan vijf jaar tijd.

Met deze foto heeft ze het nieuws aangekondigd:

Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone schrijft dat Rihanna een aanbod om op te treden op de hoogmis van de National Football League (NFL) eerder al twee maal afwees, in 2018 en 2019. Ze deed dit uit solidariteit met Colin Kaepernick, die persona non grata werd nadat hij tijdens het volkslied knielde uit protest tegen politiegeweld tegen Afro-Amerikanen. Tijdens het pauzeconcert dit jaar deed rapper Eminem overigens een kort eerbetoon aan Kaepernick door op het einde te knielen.

Eerder deze week raakte bekend dat Apple Music de nieuwe hoofdsponsor wordt van het beroemde pauzeconcert. De Super Bowl is traditioneel het best bekeken televisie-evenement van het jaar in de Verenigde Staten. De "Halftime Show" alleen al kon dit jaar meer dan honderd miljoen kijkers bekoren.

Net moeder geworden

Rihanna is eerder dit jaar bevallen van haar eerste baby, een zoontje. De naam heeft ze nog steeds niet medegedeeld. Met een fotoshoot in de sneeuw in New York hadden Rihanna en rapper A$AP Rocky vorige winter bekendgemaakt dat ze een baby verwachtten.

De foto's waarop Rihanna te zien was met haar ontblote buik en een lange felroze jas van Chanel waarvan slechts 1 knoop dicht was, gingen de wereld rond. De geruchten over een zwangerschap deden toen al langer de ronde.  

Avalon All rights reserved.

Meest gelezen