Archiefbeeld
James Arthur Photography

Vierde verdachte van ontvoeringspoging van minister Van Quickenborne opgepakt in Nederland

In Nederland is een vierde verdachte opgepakt voor een ontvoeringspoging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Gisteren kwam aan het licht dat de minister is ontsnapt aan een poging van ontvoering vanuit het drugsmilieu. Toen werden al drie mensen opgepakt.

Het federaal parket is in de loop van verleden week op de hoogte gebracht over een mogelijke dreiging tegen de minister, meldde het parket gisteren. "Uit de eerste elementen van het onderzoek bleek al vlug dat deze dreiging diende ernstig genomen te worden."

Aan de woning van Van Quickenborne is eerder deze week een auto aangetroffen met daarin een kalasjnikov, twee flessen benzine en "colsonbandjes", waarmee je iemands handen en voeten kan vastbinden. De wagen, met Nederlandse nummerplaat, heeft de onderzoekers op het spoor gebracht van vier verdachten. Drie mannen zijn tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt in Nederland.

De vierde verdachte is nu ook ingerekend. Volgens het Landelijk Parket in Nederland is die rond 15 uur opgepakt op straat in Den Haag. Het gaat volgens hen om een 21-jarige man met Nederlandse nationaliteit.

Ook de drie eerdere verdachten hadden de Nederlandse nationaliteit. Het ging om drie mannen van 20, 29 en 48 jaar. Ze werden opgepakt in Den Haag en Leidschendam. 

Meest gelezen