100 jaar STVV: Supporters kunnen stemmen voor "Spelers van de Eeuw"

Volgend jaar bestaat voetbalclub STVV 100 jaar. In aanloop naar dat eeuwfeest wil de club een verkiezing houden van haar "Spelers van de Eeuw". Per decennia kunnen de supporters hun favoriete speler kiezen. De club vereeuwigt de publiekslievelingen vervolgens in thuishaven Stayen.

“We hebben samen met één van onze trouwste supporters, al onze spelers van de laatste 100 jaar in kaart gebracht en vervolgens per decennium een lijstje gemaakt met de populairste spelers”, zegt Bert Stas van STVV. “Die lijst hebben we nu aan onze supporters voorgelegd, dus iedereen krijgt de kans om zijn lievelingsspeler per decennium te kiezen tussen nu en 12 oktober. En iedereen die stemt, maakt kans op een uniek T-shirt dat gesigneerd wordt door onze oud-spelers.”

We willen onze supporters nu al een beetje opwarmen in aanloop naar dat eeuwfeest toe

Bert Stas, STVV

STVV wil nu al aan de festiviteiten beginnen, maar voor alle duidelijkheid, het honderdjarig bestaan is pas in 2023. “We kijken nu al heel erg uit naar volgend jaar want we gaan een heel jaar lang ons eeuwfeest vieren”, gaat Stas verder. “We willen onze supporters nu al een beetje opwarmen in aanloop naar dat eeuwfeest toe.”

De verkozen publiekslievelingen krijgen een speciale plek: “Het idee is dat onze supporters eerst de populairste speler per decennium kiezen en wij gaan vervolgens onze iconen in het stadion vereeuwigen met een muurschildering op tribune Oost”, legt Stas verder uit, “zo dat ook onze volwassen fans daar een nostalgisch gevoel bij krijgen elke keer als ze de trappen nemen aan het stadion. Maar we willen ook dat onze jongste fans de geschiedenis kennen en dat het verleden voortleeft In de toekomst van onze club.”

Supporters kunnen stemmen via de website van de club.

Meest gelezen