Canva

42 husky's uit Grimbergen op zoek naar nieuwe thuis nadat baasje in ziekenhuis is beland

In Grimbergen zijn maar liefst 42 husky honden op zoek naar een nieuwe thuis. Ze belandden in een opvangcentrum nadat hun oorspronkelijke eigenaar werd opgenomen in het ziekenhuis. Fabienne Engelen van opvangcentrum Husky's ForeverHome vzw waarschuwt: "Er is een verschil tussen een sporthusky en een huis- en tuinhusky."

Fabienne Engelen uit Grimbergen neemt voorlopig de zorg voor de 42 husky's op zich. "We zijn op zoek naar nieuwe opvanggezinnen", vertelt ze. "De eigenaar is opgenomen in het ziekenhuis en kan niet meer voor al de honden zorgen."

Denk extra hard na voor je een husky in huis neemt, en al zeker als het om een sporthusky gaat

Fabienne Engelen, Husky's ForeverHome

Het zal moeilijk worden een thuis te vinden voor de husky's, weet Fabienne: "Ze hebben specifieke noden. Het gaat om een grote familie husky's die specifiek gekweekt zijn voor de sport. Er is een groot verschil tussen een sporthusky en een huis- en tuinhusky." De sporthonden zijn het niet gewend om binnen te zitten en zijn nog energieker dan een doorsnee Husky. "Enkel de gepensioneerde husky's zijn het gewend om binnen te zitten." 

Je moet even koppig zijn als een husky om zo'n dier te adopteren

Fabienne Engelen, Husky's ForeverHome

"Over een husky in huis nemen, moet je sowieso goed nadenken, vindt Fabienne. Ze zijn energiek en deze sporthusky's nog meer. Je zal zeker twee keer per dag een uur moeten gaan wandelen", zegt Fabienne. "Sommige van de honden kunnen zelfs niet aan de lijn wandelen, want ze zijn het alleen gewend om voor een slee te staan." 

Het karakter van de husky moet ook matchen met dat van zijn eigenaar. "De dieren zijn eigenwijs. Als ze niet willen luisteren, luisteren ze niet. Je moet zelf eigenlijk even koppig zijn als je hond." Husky's ForeverHome vzw is steeds op zoek naar nieuwe opvanggezinnen.

Meest gelezen